Bolu’da Demokratik Sol Partili Belediye’de Nasıl Bir Doğalgaz Hizmeti?


Bugün Dünya'da modern kent olmanın olmazsa olmaz koşullarından birisi de havasının ve suyunun temiz olmasıdır. Bolulu hemşehrilerim şu anda yani kış aylarında olması gerekenden çok fazla kirli hava teneffüs ediyor. Kötü yakıt kullanılıyor. İnsanlar yavaş yavaş zehirleniyor. Solunum yolları ve kalp hastalıkları belirgin biçimde artmış durumda. Çare kaliteli yakıt kullanmakta;

Bolu'da ısınmada kullanabileceğimiz en temiz yakıt doğalgaz gözüküyor.

Ancak doğalgaz şu anda çok pahalı. Fakir fukaranın, emeklinin, küçük esnafın, kısaca dar gelirlilerin rahatlıkla kullanabileceği durumda değil.

Diğer yandan zar zor ev sahibi olmuş, çoğu sobalı evlerde oturan hemşehrilerim doğalgaz kullanmak için evlerine tesisat kurmak ve kombi bağlatmak zorunda. Kaynağı yok ve mutlaka bunun için sıkıntıya girecek.

Evleri kaloriferli olanlar da doğalgaza geçmek için azımsanamayacak bir paraya ihtiyaç duyacaklar. Dar gelirliler için bu da sıkıntı yaratacak.

Bu durumda Bolu'da doğalgaz kullanımına geçmek sancılı olacak gibi gözüküyor. Bu sorunlara çözüm bulmak lazım.

Demokratik Sol Parti Belediye Başkanlığını kazandığı takdirde öncelikle dar gelirli vatandaşların evlerinden başlamak üzere belediyece kurulacak yani belediyeye ait bir şirketle bedeli uzun vadede ödenmek ve vade farkı da alınmadan, kar amacı güdülmeden doğalgaz tesisatları ve kombi sistemi yapılacaktır Aynı zamanda kurulacak bu şirket, işsizlere de iş imkanı sağlayacaktır.

Doğalgaz pahalı olduğundan herkes tarafından kolaylıkla kullanılacak gibi de gözükmüyor. Ama hava kirliliğini önlemek için kullanmak da gerekiyor. Biz Demokratik Sol Partili Belediye Başkanlığı olarak ısınmayı ve temiz bir çevre oluşturmayı KAMU YARARI olarak görecek ve doğalgaz bedelini ödemek de zorluk çeken dar gelirlilere gerekli yardımı yapacak, doğalgaz bedelinin belli bir kısmını belediye olarak karşılayacağız.

Bunun kaynağı sorulabilir. Cevabı gayet kolay; şu anda bedava dağıtılan kömür için kaynak nereden bulunuyorsa işte kaynağın bir kısmı da odur. Yalnız biz farklı olarak bu yardımı yaparken yandaşlarımızı değil gerçek ihtiyaç sahiplerini gözeteceğiz.

Temiz bir hava için kamu kurum ve kuruluşlarının da derhal doğalgaz kullanımına geçmeleri istenecektir.

Kışları tertemiz havasıyla sağlıklı yaşanan bir BOLU özlemi ile hemşehrilerime bir kez daha saygı ve sevgilerimi sunarım.


Saygılar sunuyorum.


İRFAN ÖZDEMİR
EĞİTİMCİ AVUKAT
DEMOKRATİK SOL PARTİ
BOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI