Basın Açıklaması


Varlığı ile övündüğümüz ABANT İzzet BAYSAL üniversitemizin Türkiye üniversiteleri içinde bilimsel çalışma yapma ve öğrenci tercihleri açısından ön sıralarda yer alması tüm Boluluları gururlandırmaktadır.

Tıp Fakültesi ve Hastanesi Bolu ve civar iller halkının sağlık sorunlarının giderilmesinde yaptığı hizmet övgüye değerdir.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Atilla KILIÇ tarafından düzenlenen "Bilgilendirme toplantısından" çok yararlandığımı özellikle belirtmek istiyorum. Daha önce de belirttiğim gibi Belediye Başkanlığını kazandığımız takdirde biz Belediye hizmetlerini yürütürken bilimsel veriler doğrultusunda Üniversite ile yoğun iş birliği içinde olacağız.

Üniversite hizmet binalarında yapılan ısı izolasyonu ile yüzde kırklara varan enerji tasarrufunu sağlamıştır. Termal kameralarla belirlenen görüntüler bunu görsel olarak da kanıtlamaktadır. Öncelikle kamu binalarında olmak üzere tüm konutlarda uygulanarak hem hava kirliliğinin azaltılmasında hem de personel tasarrufu sağlanmasında örnek alınmalıdır.

Ben Belediye Başkanı olduğumda halkımızı bu yönde özendirecek ve gerekli yardımı yapacağız.

Rahmetli SAYIN İZZET BAYSAL tarafından BOLU ya kazandırılan bu büyük eserin ne yazıktır ki İlimiz merkezine olan bağlantı yolları bu büyük esere hiç yakışmıyor. Bizim Belediyemizde üzerimize düşen görevi yaparak ve bu sorunu acilen çözeğim.


Saygılar sunuyorum.


İRFAN ÖZDEMİR
EĞİTİMCİ AVUKAT
DEMOKRATİK SOL PARTİ
BOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI